CATERÈTIC EN “DIRECTA”

Turisme sense fronteres

Turisme Sense Fronteres neix amb la noble intenció de lluitar contra la turismefòbia, una de les principals xacres de la nostra societat (ja hi ha qui la compara amb discriminacions com el racisme o la xenofòbia). Tanmateix, el turista només passa entre nosaltres uns pocs dies, o hores, si baixa d’un creuer. Com pot, en aquest poc temps, ofendre a ningú amb la seva presència?

Que menys, doncs, que deixar que els turistes ocupin l’espai públic com els sembli, gentrifiquin els barris més cèntrics desplaçant-ne els ciutadans, abusin dels espais i recursos naturals del país, o facin canviar els costums locals, com ara les formes de lleure o els horaris de cuina dels bars i restaurants, etcètera. Les bondats de la seva presència compensen a bastament aquests inconvenients, de forma que la lluita contra la turismefòbia és un deure moral i polític de primer ordre, segurament més que la lluita contra altres discriminacions.

El turista és algú anhelat, en considerar que la seva presència genera riquesa i activitat econòmica. Per tant, no hi ha condicions socials i ideològiques per odiar-lo, fer-ho és fer el mal pel mal.

Per llegir l’article sencer aneu a:
https://directa.cat/actualitat/turisme-sense-fronteres

Deixa un comentari